Miért készíttessünk reszponzív weboldalt?

Miért készíttessünk reszponzív weboldalt?A mai világban, amikor holnapot szeretnénk készíttetni, az első kérdés, amire válaszolnunk kell, hogy reszponzív weboldalra van-e szükségünk. Sokan azonban nincsenek is tisztában azzal, hogy ez mit is jelent.

Mi az a reszponzív honlap?

A reszponzív, mobilbarát honlapok lényege, hogy minden eszközön tökéletesen jelennek meg, legyen szó bármilyen méretű okostelefonról, tabletről, laptopról, monitorról. Ezt úgy érik el, hogy dinamikusan változik a tartalom megjelenítése a képernyő méretének, felbontásának függvényében. Ez különösen előnyös okostelefonos internetezők számára, ugyanis könnyedén tudják kezelni a kis kijelzőn megjelenő honlapot ujjukkal, mivel optimalizálva van erre a weboldal.

A reszponzív weboldalak előnyei

Nem csak a könnyű kezelhetőség a mobilbarát honlap előnye, hanem az is, hogy a kezelhetőség, használhatóság több vásárlót, ügyfelet fog jelenteni. Gondoljunk csak bele, minél könnyebben tudnak a látogatók vásárolni, kapcsolatba lépni velünk, annál többen fogják ezt megtenni. Amelyik weboldalon nehézkes a böngészés, azt gyakran elhagyják az emberek, mielőtt vásárolnának, rendelnének.

Nem csak a látogatók megtartásában, hanem megszerzésében is jeleskedik a reszponzív honlap, köszönhetően annak, hogy a Google előrébb rangsorolja az ilyen honlapokat, mivel tudja, hogy a felhasználóknak jobb élményt nyújtanak, mint az általános weboldalak.

Kevesebb munkával is jár egy ilyen honlap elkészítése, működtetése, mint ha két külön weboldallal rendelkeznénk asztali gépekre, és telefonokra.