Speciális tészták bemutatása

Speciális tészták bemutatásaA tészták fogyasztásának visszaszorítása az egyik legfontosabb dolog, amit tenni lehet, ha egészségesebben szeretnénk élni. Manapság azonban már számos olyan egészséges, speciális tésztát vásárolhatunk, melyek fogyasztása akár diétázóknak, cukorbetegeknek is tökéletes megoldást jelenthet.

Teljes kiőrlésű tészták

A teljes kiőrlésű tészták lényege, hogy ugyan hagyományos búzából készülnek, de az egész szemet megőrlik, amitől jóval magasabb lesz a tészta rosttartalma, ami hosszabban tartó telítettség érzetet jelent, valamint az emésztésre is jó hatással van.

Durumtészta

A durumtészta tojás felhasználása nélkül, durumlisztből készül. Az igazi olasz tészták általában két fő alapanyagból állnak: durumlisztből és vízből. A benne található keményítő viszonylag lassan bomlik le, így az nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, így cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják, mint a hagyományos tésztákat. További előnye, hogy ízre is nagyon hasonló a hagyományos tésztához.

Szénhidrát csökkentett tészták

Előnyük, hogy közel 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaznak, mint a hagyományos tészták. A durumtésztához hasonlóan fogyasztásuk után nem ugrik meg nagyon a vércukorszint, hanem csak lassan emelkedik. Hasonlóan a fokozatos vércukorszint emelkedéshez, a tápanyag feldolgozása után a vércukorszint csökkenése is folyamatos, fokozatos lesz, így nem fogjuk magunkat egyik pillanatról a másikra fáradtnak érezni.