Hogyan alakítsd kézműves hobbidat hivatássá

Hogyan alakítsd kézműves hobbidat hivatássáA kézműves hobbik (ékszerkészítés, mozaikozás, varrás, kötés stb.) kiváló lehetőséget nyújtanak rengeteg ember számára a kikapcsolódásra. Mivel könnyű beszerezni a kézműves alapanyagokat, könnyű segédleteket, leírásokat, videókat találni az interneten, így akár segítség nélkül is neki lehet fogni.

De mi a helyzet, ha már foglalkozol valamilyen kézműves hobbival, és ebből szeretnél megélni? Cikkünkben ezt fogjuk megvizsgálni.

Az első lépés, hogy feltérképezd konkurenciádat. Ha webshopot szeretnél nyitni, akkor nehezebb dolgod lesz, mivel az összes többi hasonló webáruházzal meg kell küzdened, ha csak a környékeden, vagy boltban szeretnél árusítani, akkor könnyen lehet, hogy csak néhány hasonló céget kell megvizsgálnod. Ha olyan területen szeretnél elkezdeni értékesíteni, amely telített, vagy nem találsz valamit, amiben várhatóan jobb leszel, mint a konkurenciád, akkor lehet, hogy jobban jársz ha nem is fogsz bele.

A következő lépés az üzleti terv készítése. Ha csak a néhány elkészített terméket akarsz eladni, akkor nem kell ennyi tervezést végezned, azonban, ha ebből szeretnél megélni, akkor minden apró részletet előre meg kell tervezni. Az üzleti tervben célszerű kiszámolni a várható bevételeket, kiadásokat, és meghatározni, hogy nyereséges vállalkozást lehet-e létrehozni az adott témában.

Ki kell találni azt is, hol fogod árulni a termékeket: saját boltban, saját webshopban, vagy esetleg valaki máshoz betársulva (ennek a feltételeit is meg kell vizsgálni)?