Mi is az a biliárd foci?

Mi is az a biliárd foci?A labdarúgás és a biliárd is a legnépszerűbb sportok közé tartozik, a biliárd foci vagy poolball ezt a két sportot kombinálja, a játék egy hatalmas biliárd asztalon történik, de a golyók helyett focilabdákat használunk, melyeket lábbal gurítunk. A focival ellentétben a biliárd foci során nincs szükség futásra, csak gurítani kell a labdákat.

A szabályok teljesen megegyeznek a biliárd szabályaival, ugyanúgy megvannak a színes és teli labdák, és az nyer, aki a saját labdáit, plusz a fekete labdát is „elteszi” (berúgja a lyukakba). Egyszerre játszhatja kettő vagy négy játékos. Ugyanazon szisztéma alapján lehet a közkedveltebb 8-as változat, ahol 7-7 darab színes labda, egy fekete és egy fehér labda van vagy lehet a 9-es változat, ahol 9 színes labda és egy fehér labda szerepel.

A biliárd foci kiválóan alkalmas összejövetelek, baráti rendezvények, ünnepek, csapatépítők megrendezésére, garantált szórakozást nyújt, legyen szó hivatalos eseményről, vagy csak egy átlagos délutáni szórakozásról. További előnye, hogy nem fáradunk el alatta, és nincs sérülésveszély sem.

Az asztal az arányoknak megfelelően felnagyított biliárdasztal. A műfüves játéktér 7,5 m x 3,75 m. A teljes mérete 8 m x 4,40 m. Helyigénye: kb. 36 négyzetméter, magassága: kb. 50 cm. A felállításához sík területre van szükség, de magassága állítható, így kis szinteltérések korrigálhatók.