Hogyan adjunk jutalomfalatot kutyáknak?

Hogyan adjunk jutalomfalatot kutyáknak?Házi kedvencünk megjutalmazása rendkívül népszerű, és könnyebb, mint valaha. Ma már kaphatunk külön kutya jutalomfalatokat, amit csak arra a célra gyártanak, hogy megjutalmazzuk vele a jól viselkedő háziállatokat. Lássuk, hogyan tegyük ezt.

A jutalomfalatok nem csak ajándéknak tekinthetők, hanem kiválóan alkalmasak a kutyák nevelésére, tanítására is. A cél, hogy akkor adjuk a jutalomfalatot a kutyának, amikor nyugodt állapotban van. Először mindig engedjük, hogy megszagolja, mivel ilyenkor gyakran izgatott állapotba kerül a kutyus. Ilyenkor meg kell várni, amíg megnyugszik, és akkor kell odaadni a jutalomfalatot. Néhány ilyen alkalom után a kutya megtanulja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy jutalmat kapjon, és törekedni fog az izgatott állapot helyett a nyugodt állapot fenntartására.

Az időt tekintve két étkezés között célszerű jutalomfalatot adni, mivel ezzel lehet a legjobban elősegíteni a tanulást. Ha közvetlenül azután kapja a kutyus, miután jóllakott, akkor nem lehet vele olyan jó hatást elérni.

A jutalomfalat összetevőit tekintve ugyanazokat a szabályokat célszerű követni, amiket a kutyus táplálékának kiválasztásakor alkalmazunk. Mindig olyan jutalomfalatokat vásároljunk, melyeket kifejezetten kutyáknak ajánlanak. Az emberek számára készült ételek nem minden esetben felelnek meg a kutyák számára.

Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen jutalomfalatot válassz, akkor mindig jó megoldás kérni az állatorvosod segítségét, mivel ő valószínűleg tud tippeket, tanácsokat adni a kiválasztáshoz.