Tudnivalók a műköröm építő zselékről

Tudnivalók a műköröm építő zselékrőlA műköröm építő zselék rendkívül népszerűek mind a műkörömépítők, mind az ügyfelek körében, köszönhetően számos előnyüknek. Az építő zselék sajátossága, hogy rendszeresen jelennek meg újabbnál újabb anyagok, építő zselék, melyek aztán egyre jobb, kreatívabb körmöket jelentenek. Ez a széles kínálat azt is jelenti, hogy egy kis próbálgatás után szinte mindenki meg fogja találni azt az építő zselét, ami a saját igényeinek, elvárásainak legjobban megfelel.

Az elkészítést, formázást könnyíti, hogy a műköröm építő zselés UV-fény hatására kötnek meg, így nem kell sietni a formázással, mint azoknál a műköröm alapanyagoknál, melyek levegőre szilárdulnak. Természetesen ez hátrányt is tud jelenteni, ugyanis szükség van olyan fényforrásra, mely UV-fényt bocsát ki. Műköröm szalonokban találhatsz ilyen berendezéseket, de ha otthon szeretnél zselés műkörmöt készíteni magadnak, be kell szerezned egy ilyen fényforrást. Az építő zselé emellett szagtalan és gyorsan is formázható, melyek szintén előnyt jelentenek, különösen a szalonok számára, ahol így gyorsabban, kényelmesebben lehet a munkát végezni.

Amire figyelni kell a zselés műköröm készítésekor, hogy megfelelő alapozásra van szükség a zselé felvitele előtt, különben nem fog megragadni az elkészített műköröm a természetes körmökön. A zselét rétegekben kell felvinni, és minden réteget külön meg kell „szárítani” az Uv lámpa alatt. Új réteget csak megkötött rétegre szabad felvinni, ha tartós eredményt szeretnél elérni.