Miért drága a lézeres szemműtét?

Miért drága a lézeres szemműtét?Rengeteg ember küzd látásproblémákkal, amit általában szemüveggel vagy kontaktlencsével szoktak javítani. A harmadik nagy csoport a lézeres látásjavítás, amely árban jóval magasabb, mint az előző két megoldás. Mitől függ a lézeres szemműtét ára, megéri a lézeres szemkezelés választani?

Először is fel kell hívni a figyelmet arra, hogy ugyan egy összegben valóban nagy kiadás a lézeres látásjavító kezelés ára, azonban sokak számára néhány év alatt megtérül. Akik kontaktlencsét hordanak, gyakran költenek havi több tízezer forintot is kontaktlencsére, szemüvegre, szemészeti vizsgálatokra, így számukra viszonylag hamar megtérül a kezelés ára. Ráadásul a legtöbb klinika rendelkezik részletfizetési lehetőséggel, így ezeket a havi költségeket akár részletként is fizethetjük a lézeres kezelést követően.

Az egyes kezelések árát általában a kezeléshez használt lézerek mennyisége határozza meg. Az egylézeres kezelések (PRK, LASIK) olcsóbbak, mint a FEMTO és VISUMAX kezelések, mivel a klinikának csak egy lézert kell beszerezniük elvégzésükhöz.

A kétlézeres szemműtétek természetesen a páciensek számára számos előnnyel is járnak, így sokak számára megéri ezeket választani. A LASIK ráadásul komoly szövődményekkel, mellékhatásokkal is járhat.

A PRK a legolcsóbb kezelés, de teljesen biztonságos. Néhány nap kellemetlen érzéssel jár, és lassabb a teljes felépülés ideje, mint a modernebb, kétlézeres kezelések esetén. A FEMTO és a VISUMAX gyorsabb gyógyulással járnak, plusz a VISUMAX további előnye, hogy olyan számos esetben is alkalmazható, amikor a FEMTO nem, így sokaknak csak ez az egy lehetősége van, akkor is, ha költségesebb, mint a többi kezelés.