Az otthoni kerti játékok előnyei

Az otthoni kerti játékok előnyeiRengeteg gyermek számára az otthoni játszótér egy álom beteljesülését jelenti, anélkül tudnak játszótéri játékokat használni, hogy el kellene hagyni otthonukat hozzá. Ezek a kerti játékok azonban számos előnnyel is járnak a gyerekek számára a szórakozáson kívül. Lássunk ezekből az előnyökből néhányat.

A kerti játékok egyik legfőbb előnye, hogy csoportos foglalkozásokra, összejövetelekre tanítják a gyerekeket. Mivel az iskolában szembesülnek a gyerekek először a kötött, csoportos foglalkozásokkal, így nem árt, ha már előtte minél több időt töltenek el kisebb csoportok, gyerekek társaságában.

Ha nem jönnek barátok, ismerősök játszani, akkor is előnyösek a kerti játékok, ugyanis megtanítják a gyerekeket az egyéni időtöltésekre, problémamegoldásokra is. Amikor a gyerekek egyedül játszanak, akkor egyedül kell megoldaniuk a felmerülő problémákat, egyedül kell felfedezniük a lehetőségeket.

A kerti játékok kiváló lehetőséget nyújtanak az izmok fejlesztéséhez is. Nem sok olyan aktivitás van, amely ebben a korban ennyire fejleszti a gyerekek erőnlétét, izmait, mint a kerti játszótér használata. A folyamatos mászás, hintázás, lógás mind olyan tevékenységek, melyeket a szobában nem tudnak gyakorolni a gyerekek, így kevésbé fejlődnek nélkülük.

A gyerekek egészsége is jobb lesz, köszönhetően a kerti játszótereknek. A rendszeres napsütés által beszerezhető D-vitamin, a friss levegő, a kalóriák égetése, az energia elhasználása mind olyan előnyök, melyekre a négy fal között sokkal kevesebb lehetőség adódik.