Érdekességek a purhab szigetelésről

Érdekességek a purhab szigetelésrőlA vízszigetelési problémák megoldására számos megoldás között válogathatunk manapság, így mindenki megtalálhatja a körülményeinek legjobban megfelelő szigetelési formát. Az egyik ilyen megoldás a purhab szigetelés, ami egyre szélesebb körben terjed el, köszönhetően számos előnyének. Bejegyzésünkben a purhab szigetelésről fogunk néhány érdekességgel, tudnivalóval szolgálni.

A purhab szigetelés felhordása folyékony halmazállapotban, magas nyomáson és hőmérsékleten történik egy szóró rendszer segítségével. A felhasználási helyére juttatott purhab pillanatok alatt megduzzad, felveszi a rendelkezésre álló hely alakját és megszilárdul.

A létrejövő réteg nem csak kiváló víz- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, hanem rendkívül jól ragad és megszilárdulás után lépésálló is lesz, így akár lapostető szigetelésként is kiválóan alkalmazható.

A purhab szigetelés sajátossága, hogy a fára, fémre felhordott szigetelés segít megerősíteni a szerkezetet, javítja annak teherbírását. Külön előnyös, hogy a szigetelésnek elég 8-10 cm vastagnak lennie, ugyanis ilyen vastagságon már a maximális hatást fejti aki a purhab szigetelés. 3 cm purhab szigetelés felhordása esetén pedig már kifejti párazáró hatását.

A purhabnak két típusa létezik, a nyílt cellás és a zárt cellás hab. A nyílt cellás habokat tetőterek, tetőszerkezetek, válaszfalak szigetelésére alkalmazzák elsősorban. A zárt cellás habok főbb felhasználási területei a régi tetők, szerkezetek, padlásterek, pincék szigetelésének megoldásra.