Az eljegyzési gyűrű kiválasztása

Az eljegyzési gyűrű kiválasztásaAz eljegyzés a kapcsolatok egyik mérföldköve, nem véletlenül szokás egy jegygyűrűvel meglepni kedvesedet ez alkalomból. Mivel a jegygyűrű meglepetés, így kell előre kiválasztani a tökéletes gyűrűt, ami nem mindenki számára szokott egyszerűen menni. Ebben fogunk segíteni.

A keret meghatározása

Elsőként érdemes meghatározni azt az összeget, amit a gyűrűre szánsz. A hagyományok szerint 2-3 havi fizetést kell a gyűrűre szánni, ezt azonban nem kötelező megfogadni. Ha meg szeretnéd kérni kedvesed kezét, akkor nem érdemes az rendelkezésedre álló összeg miatt várni.

Meglepetés vagy közös kiválasztás?

A szokás a meglepetés gyűrű, azonban egyre többen választják az eljegyzési gyűrű közös kiválasztását. A közös kiválasztás előnye, hogy kedvesed biztosan olyan gyűrűvel fog gazdagodni, ami tetszik neki, ugyanis ő választja azt ki. A meglepetés azonban ilyen esetben elmarad.

A gyűrű méretének meghatározása

Ha a meglepetés mellett döntesz, akkor tudnod kell kedvesed gyűrű méretét. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha kedvesed jelenlegi gyűrűi közül kell egyet kiválasztanod, és az alapján elkészíttetni a jegygyűrűt. Ilyenkor vagy mérd le magad a gyűrűt, vagy el kell vinni egy gyűrűshöz, aki le tudja venni a pontos méretet. Arra figyelj, hogy gyorsan tedd vissza a helyére az elcsent gyűrűt.

A gyűrű stílusának, designjának kiválasztása

A választható jegygyűrűk száma szinte végtelen, így nem árt, ha tudod, hogy kedvesed milyen gyűrűt szeretne magának. Ebben általában kedvesed egy közeli barátja, barátnője lehet segítségedre.