Az életmód tanácsadásról

Az életmód tanácsadásrólAz életmód tanácsadó szakma egyre népszerűbb, mivel egyre többen keresnek életmód tanácsadót. De mit is jelent, mivel is foglalkozik egy életmód tanácsadó?

Az életmód tanácsadás során a tanácsadó beszélgetéseken és gyakorlatokon (önismereti, kommunikációs, stb.) keresztül segít kliensének abban, hogy az megoldjon egy adott problémát az életében. Fontos, hogy a tanácsadó nem tanácsokat ad, nem saját maga adja meg a választ a kliens kérdéseire, hanem segít az ügyfeleknek abban, hogy saját maguk megtalálják problémájukra azt a megoldást, amely legjobban megfelel számukra.

A tanácsadó fejleszti az ügyfele önismeretét és többféle oldalról világítja meg kliense számára az adott problémát. Szintén nem szabad összetéveszteni egy pszichológussal, mentális, pszichológiai betegségek esetén nem lehet hozzá fordulni.

A tanácsadás személyesen én online is történhet, első alkalommal tisztázzák az alapszabályokat, a tanácsadás menetét. Ezt követően közösen kidolgozzák a problémamegoldás módját. Különféle utakat, alternatívákat vázolnak fel, majd a kliens eldönti a tanácsadó segítségével, hogy merre érdemes elindulni, mit érdemes tenni következő lépésként.

A további alkalmak során ez a tervet követik, a problémák és a tervek alapján a tanácsadó segít az ügyfélnek a problémák megoldásának megtalálásában, támogatást nyújt neki, valamint motiválja, inspirálja.