Gyakori kérdések a cégkivonat beszerzéssel kapcsolatban

Gyakori kérdések a cégkivonat beszerzéssel kapcsolatbanA mai digitális világban egyre többen intézik ügyeiket online, legyen szó akár személyes, akár céges teendőkről. A céges ügyintézés egyik alapvető dokumentuma a cégkivonat. Bemutatjuk a kérdéseket, amik felmerülnek online cégkivonat beszerzéssel kapcsolatban.

Hogyan lehet cégkivonatot igényelni?

A cégkivonat igénylése nagyon hasonló a webáruházas vásárláshoz, annyi a különbség, hogy nincs utánvétes fizetési lehetőség, és bizonyos dokumentumokat elektronikus formában is kézhez kaphatunk.

Mennyi idő alatt érkezik meg a dokumentum?

Elektronikus formájú cégkivonat és bankkártyás fizetés esetén a rendelés leadását követően azonnal megkapjuk e-mailben a cégkivonatot. Előreutalás esetén meg kell várni, amíg a pénz beérkezik, papír alapú dokumentum esetén pedig 1-3 munkanappal számolhatunk, attól függően, hogy mikor adjuk le a rendelést.

Honnan tudom, hogy melyik típus kell nekem?

Elsősorban a felhasználás helye határozza meg, hogy milyen típusú cégkivonatot kell igényelni. Ha elfogadják az elektronikus változatot, akkor az a legegyszerűbb. Ha közhiteles (papír alapú) cégkivonatot kérnek, akkor mindenképpen olyat igényeljünk, ugyanis ez a legmagasabb hitelesítési szint. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha nem tudjuk az elvárásokat, a közhiteles cégkivonatot mindenhol el fogják fogadni.

Meddig érvényes egy hitelesített cégkivonat?

Mivel a cégkivonatok feladata, hogy a vállalkozás jelenlegi állapotot mutassák be, így egy ilyen dokumentum 30 napig érvényes, használható fel.