Tinnye településtől

A Pest megyei Tinnye település a környék egyik legszebb települése, Budapesttől 35 km-re helyezkedik el, a Békás-patak völgyében.

A település helyén már az ókorban is laktak, és az itt talált leletek alapján megállapítható, hogy a római, honfoglalás kori, Árpád-kori és török időkbeli lakosai is voltak a településnek. Írott formában 1274-ből találtak fennmaradt forrásokat, oklevélben említették birtokként a települést. 1300 után kb. 45 évig lakatlan volt a település. A történelmének következő jelentős eseménye, ahogy az ország nagy részének is, a török uralom, ugyanis 1541-ben a törökök kezére került Tinnye területe is. A település fejlődése az 1800-as évek elején indult meg, 1825-ben már 1364-en laktak itt, és a települése azóta is folyamatosan, töretlenül fejlődik.

A településen jelenleg Óvoda, Művelődési ház, Orvosi rendelő és Védőnői szolgálat működik. A látnivalók között elsők között található meg a Garancs-tó, amely egy 2-2,5 hektár vízfelülettel rendelkező tó. Emellett nagyon népszerűek a település körül található túraútvonalak, mindenki megtalálhatja azt az útvonalat, ami igényeinek a legjobban megfelel.