Garázskapu rugó cseréje

Garázskapu rugó cseréjeA motoros garázskapu az egyik gyakori automatikus megoldás a garázs zárására, ugyanis nagyon kényelmes megoldásról van szó, nem kell kiszállni az autóból, hanem egy távirányítóval könnyedén lehet nyitni és zárni is. A kapu működtetése a motor és a rugó segítségével történik. Előfordulhatnak azonban problémák, meghibásodások, melyek következtében a kapu nem működik. Ezek a hibák általában a motorral vagy a kapurugóval kapcsolatosak.

Ha a rugóval van a probléma, akkor a pótláshoz tudni kell, hogy pontosan milyen rugóra van szükség. Ha szerencséd van, akkor akkor megvan a címke a kapurugón, amin megtalálható a kapurugó pontos típusa. Gyakran azonban ez a címke nincs már meg, ilyenkor a következő teendőid lesznek.

A legjobb megoldás egy szakember keresése. Nem biztos, hogy találsz olyat, aki kimegy személyesen és elvégzi a méréseket, de olyat igen, aki kapurugók cseréjével kapcsolatban online tud segíteni. Online általában fényképet kell a kapuról küldeni, valamint különböző méréseket kell elvégezni.

Először is le kell mérni a kapu szélességét, magasságát, vastagságát. Szükség lesz még a kapu gyártójára, típusára, és ha megvan a tönkrement rugó, akkor a rugó bizonyos adataira is. Ha nincs meg a rugó, akkor a megfelelő rugó választáshoz egyéb mérésekre is szükség lesz.

A kaputábla súlyát kell megmérni úgy, hogy a motort le kell választani, mérleget kell a kaputábla alá tenni, és megmérni a kapu súlyát. A méretek és a súly birtokában fog tudni kapurugót ajánlani egy tapasztalt szakember.