Felkészülés a nehézgép szállításra

Felkészülés a nehézgép szállításraNehézgép szállításra szükség lehet olyan cégek esetén, melyek gépekkel dolgoznak. A nehézgép szállítás azonban nem egyszerű folyamat, a legtöbb cégnek nincs is megfelelő járműve hozzá, emiatt népszerű megoldás a szállító jármű bérlése. Nagyon oda kell azonban figyelni a szállításkor, ugyanis könnyen baleset, probléma lehet, ami a nagy értékű gépek esetén magas kiadásokkal járhat.

Jó hír, hogy a gépek használati útmutatója, kézikönyve tartalmazza a szállítással kapcsolatos tudnivalókat, információkat is. Rossz hír, hogy sokan nem olvassák el azokat, hanem inkább saját maguk próbálják megfejteni, hogy mit érdemes csinálni a szállítás előkészületei során.

A felkészülési fázisban nézzük meg, hogy vannak-e olyan alkatrészek, melyek letörhetnek a szállítás során. Szerencsére ezek általában olyan alkatrészek szoktak lenni, melyek nagyon egyszerűen leszerelhetők, érdemes őket leszerelni a nehézgép szállítása előtt.

Arra is ügyelni kell, hogy csúszós anyagok ne legyenek a gépen, ezeken ugyanis megcsúszhat a gép szállítás közben, ami komoly problémákhoz vezethet.

Amire sokan nem gondolnak, az a kipufogó. A kipufogó végét minden esetben ragasszuk le, nehogy bármi ki tudjon jönni rajta szállítás közben.

Szintén gyakori probléma, hogy az ajtók, fedelek nincsenek megfelelően rögzítve, és a menetszél miatt kinyílnak. Ezt is meg kell előzni a megfelelő lezárással, leragasztással.

Ha mindent megfelelően előkészítettünk, akkor jöhet a szállítás, amit érdemes profi szállító cégre bízni, ha minél nagyobb biztonságban szeretnénk tudni gépeinket.