Tűzvédelmi szabályzat, mikor, hogyan?

Tűzvédelmi szabályzat, mikor, hogyan?Cég indításakor sokan szembesülnek azzal, hogy egy cég működtetése nem csak a cég elindításából áll, hanem számos egyéb teendő is van, amit el kell végezni. Az egyik ilyen a tűzvédelmi szabályzat készítése, amikre akkor van szükség, ha a a vállalkozás a részt vevő családtagokkal együtt ötnél több munkavállalót foglalkoztat, vagy ha ötvennél több személy befogadására alkalmas létesítményt működtet, valamint kereskedelmi szálláshely működtetése esetén.

A tűzvédelmi szabályzat feladata, hogy egy helyen legyenek leírva, meghatározva azok a szabályok, amik a tűzvédelemmel kapcsolatosak. A tűzvédelmi szabályzat tartalmát rendelet szabályozza, a következőket kell, hogy tartalmazza.

A tűzvédelmi feladatokat ellátó személyek feladatai, kötelezettségei. A tűzvédelmi szervezet feladatára, felépítésére, működésére vonatkozó szabályok. A létesítmény és a helyiségek tűzveszélyességi osztályba sorolása. A tevékenységre vonatkozó tűzvédelmi szabályok. Alkalomszerű tűzveszélyes tevékenység esetén az egyeztetésre jogosult személyek, valamint a szükséges írásbeli feltételek. A tűzvédelmi oktatással kapcsolatos feladatok. A dolgozók tűzvédelemmel kapcsolatos feladatai. A létesítményi tűzoltóság működése. A maximális befogadóképesség (50 főnél többet befogadó helyiség esetén), valamint az ehhez tartozó helyiséghasználat módja és felelőse.