A klíma telepítést mindig szakember végezze

A klíma telepítést mindig szakember végezzeA ház körüli, otthoni teendőket sokan szeretik saját maguk elvégezni. Gyakran így időigényesebb, nem biztos, hogy tökéletes lesz, de nem kell értük fizetni. Gyakran előfordul ez a hozzáállás klíma telepítés esetén is, különösen azért, mert több tízezer forint általában csak a klíma telepítési díj. A klíma szerelést, telepítést azonban mindig bízd szakemberre.

Az egyik oka ennek, hogy kizárólag engedéllyel rendelkező szakember telepíthet klímát. Persze ez nem mindenkit gátol meg abban, hogy mégis saját maga oldja meg a telepítést, de számos egyéb oka is van az előírások mellett, hogy érdemes szakemberre bízni a szerelést.

Amivel már könnyebb meggyőzni az embereket, az a garancia. A készülékekre csak akkor vonatkozik a gyári garancia, ha azokat képesített szakember szereli be. Ha tehát saját magad szereled be a klímát, egyből búcsút mondhatsz 2-3 év garanciának. Ha meghibásodik a klíma, akkor a javítás sokkal többe fog kerülni, mint amennyit a saját telepítéssel spóroltál.

A klímák klímagázzal működnek. Ez a gáz alapból jár a készülékekhez, de nem megfelelő telepítésnél „elszökhet”. Ilyenkor pótolni kell ahhoz, hogy működni tudjon a klíma, ami szintén nem olcsó. Arról nem is beszélve, hogy ehhez szakember segítségére lesz szükség, így nem csak a klímagáz árával kell számolni, hanem munkadíjjal is.