Megéri az olcsó klímát megvásárolni?

Megéri az olcsó klímát megvásárolni?Egyre többen vannak, akik csak klímával tudják elviselni a a nyári nagy melegeket. A klíma berendezések ára azonban elég magas, több százezer forint általában egy átlagos klíma készülék, és erre még rájön a beszerelés költsége. Nem véletlenül keresik sokan az olcsóbb készülékeket, az olcsóbb kereskedőket. De megéri megvenni az olcsó klíma berendezést? Milyen hátrányai lehetnek a spórolásnak.

Az olcsó klímákat általában a bevásárlóközpontokban lehet megtalálni, ezek azok a helyek, ahol általában a mennyiségre helyezik a hangsúlyt, nem pedig a minőségre. Ennek köszönhetően olcsóbban tudnak klímákat gyártani, árusítani. Ha bevásárlóközpontban szerezzük be a klímát, akkor ugyan az készülék megvásárlása olcsón fog történni, de probléma esetén nehezebb dolgunk lesz. Ezekhez a készülékekhez sokkal nehezebb alkatrészeket beszerezni, ugyanis az már nem éri meg annyira, mint a teljes készülékek árusítása.

Figyelembe kell azt is venni, hogy klímát csak regisztrált szakember szerelhet be, ezt pedig a nagyobb áruházak már nem vállalják. A regisztrált szakemberek pedig jobban szeretik a saját maguk által eladott klímákat beszerelni, különösen főszezonban, ugyanis ezen nagyobb a hasznuk. Arról nem is beszélve, hogy idegen készülék beszerelését a legtöbben magasabb áron vállalják csak, különösen akkor, ha ismeretlen, nem márkás klíma berendezésről van szó.

A drágább készülékek hosszabb távon jobb megoldást jelentenek tehát, akkor is, ha a beszerelési költségeken spórolni tudunk valamennyit.